Pivot Park gives shape to ambition for growth with a new building (publication BioTechNEWS & LS)

Pivot Park is in 2012 opgericht om innovatieve farmaceutische bedrijven uit de hele wereld de optimale Europese locatie te bieden. Vandaag helpt deze grensverleggende wetenschapscampus beginnende ondernemers, snelgroeiende scale-ups en marktleiders bij hun volgende stappen in de ambitie om de gezondheidszorg wereldwijd te verbeteren.

Faciliteiten op maat
Als thuisbasis van meer dan 60 bedrijven, zorgt Pivot Park ervoor dat de 600 hooggekwalificeerde medewerkers over alles beschikken wat zij nodig hebben om succesvol te zijn. De campus combineert lab- en kantoorruimtes met hoogwaardige R&D-faciliteiten, twee GMP-gecertificeerde pilot plants, een Ultra High-Throughput Screening Centre, on-site analytische ondersteuning en een compleet uitgerust Open Access Laboratory. Bovendien leveren diverse bedrijven op Pivot Park een breed scala aan handige en nuttige services. Zo hebben campusbewoners toegang tot specialistische kennis, financiering en innovatieve ondernemersexpertise.

Groeien met Grizzly
De omgeving, faciliteiten en community maken Pivot Park dé hotspot voor farmaceutische innovatie in Europa. En Pivot Park staat niet stil. De campus groeit de komende tijd fors. Op dit moment krijgt de groeiambitie gestalte met de bouw van Grizzly. Dit is de projectnaam voor een uniek bedrijfsverzamelgebouw van 8 verdiepingen. Grizzly is een duurzaam gebouw dat labs en kantoorruimte op een totaal werkoppervlakte van ca. 9.000 m2 (BVO). Ruimten zijn naar oppervlakte-wens af te nemen (van 50 tot 1.000 m2) en flexibel in te richten. Grizzly is een ideale ‘foothold’ voor uiteenlopende bedrijven middenin de community van Pivot Park. Grizzly is rond de zomer 2022 gereed voor gebruik.

Oss levendig ecosysteem Naast de unieke voordelen van het eigen terrein is Pivot Park, gevestigd in Oss, het hart van de Nederlandse farmaceutische industrie. De locatie biedt hierdoor een prachtige balans tussen werk en ontspanning én bevindt zich in het centrum van een levendig ecosysteem van universiteiten, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en kenniscentra die op vergelijkbare en aanverwante vakgebieden actief zijn.

Publicatie ‘BiotechNEWS & Life Sciences’ juni 2020 (pagina 18)